Így állítsd be a Wordöt teljes képernyőre, hogy zavartalan írási környezetben hatékonyabb lehess

2016/04/10. - írta: BalázsV

Biztos észrevetted már, hogy sokkal hatékonyabban, jobban és gyorsabban írsz, ha közben nem ugrálsz a böngésződ és a szövegszerkesztőd között.

És azt is tudod, hogy a multitasking egy mítosz: igen, csinálhatsz egyszerre 2-4 dolgot külön, de mindegyik teendőddel lassabban fogsz haladni, mintha egyetlen dologra koncentrálnál. Ezért van az, hogy a szövegíró (újságíró, grafikus, egyéb kreatív) kikapcsolja a telefonját, lelövi a céges levelezést, kikapcsolja a Facebookot, berak valami instrumentális zenét és magára zárja az ajtót – és ír.

Ehhez viszont kell egy olyan szövegszerkesztői környezet, ahol még a sok opció, formázási lehetőségek meg egyéb szarságok sem zizegnek. Erre léteznek ugyan megoldások ("distraction free" writing software), de ezeket képtelen vagyok megszokni: a Wordöt ismerem és használom, ez a fájlformátum az industry standard (az .odt mellett), most már kézre áll, ismerem a billentyűkombókat, szóval minden tekintetben tisztább és szárazabb érzés.

A jó hír az, hogy a Wordöt is teljes képernyőre pattinthatod – csak nem alapbeállításként van benne, hanem elő kell hoznod.

Nézzük lépésről lépésre. Nettó 1,5 perc lesz, viszont a végeredményt imádni fogod.

1) Legelőször (legelőszőr, hihi) lenyitod ezt a kis fület és a More Commands ablakot megidézed.

fullscreen1.png

2) Alapból csak a népszerű parancsokat látod, de lehívod az összeset.

fullscreen2.png

3) Itt megkeresed a Toggle Full Screen View opciót. Kijelölöd, és az Add >> gombbal hozzácsapod az eszköztáradhoz, majd leokézod.fullscreen3.png

4) Ennyike volt. Ha megnyomod a gombját, akkor így fog kinézni a Word (plusz a tálca, de azt meg beállíthatod úgy, hogy automatice eltűnjék.)

fullscreen4.png

Állíthatsz be hozzá egyedi billentyűkombót: File, Options, Customize Ribbons alatt megkeresed az elébb beállított parancsot, majd a Keyboard shortcutsnál Customize-ra klikkelsz, és beállítod a vágyaidat kielégítő shortcutot.

Az egészet persze megette a fene, ha nem tudsz uralkodni magadon, és folyamatosan a Facebookot frissítgeted. De sem az apukád, sem a pszichológusod nem vagyok, így a "fear of missing out" problémádat neked kell megoldanod.

A screenshotokon látott anyag már megjelent itt.

Ez bizony előfizetői tartalom: olvasd el, hogy a marketingszoveg.comos előfizetés miért lehet a legjobb üzleti döntésed.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása