Miért nem szereti a közösségi média a pre-roll videókat?

2015/02/10. - írta: KK Viki

Egy olyan reklámnak, amelynek egy a YouTube-on lejátszott videó előtt csak néhány másodperce van felkelteni az érdeklődést, értelemszerűen kiemelkedőnek kell lennie. De hogy lehet, hogy a közösségi médiában még a közönségkedvenc videóknak is csak igen kis hányada lesz sikeres?

Ha azon gondolkodunk, mi kell egy sikeres YouTube reklámhoz, általában arra koncentrálunk, hogy az érdekes, a tömegből kiemelkedő legyen, olyasmi, amit nem kattintanak el a nézők öt másodperc után. Ezt elérhetjük egy jó zenével, meghökkentő képi megoldásokkal vagy akár egy megragadó történet előrevetítésével is. Sokszor mégis azt tapasztaljuk, hogy még ha sokan tekintik is meg ténylegesen a reklámcélú videót az oldalon, akkor sem osztják meg lelkesen barátaikkal.

Ennek általában nem az az oka, hogy a felhasználók ne kedvelnék a videót, sőt. Ha egy vicces, eredeti tartalomra találnak, azt általában lelkesen megosztják azt ismerőseikkel. Egy reklám esetében azonban ez egyáltalán nem ilyen egyszerű.

yt.jpg

Az oldalon tartanak

Gondoljunk csak bele: mit teszünk, ha meg akarunk osztani egy videót? Általában kimásoljuk a linket – ez azonban egy pre-roll esetében nem lehet megoldás, hiszen ekkor csak az eredeti videó linkjét kapjuk meg. Ahhoz, hogy egy videó előtti reklámot megosszunk, az egeret a videó fölé kell vinnünk, rákattintani a Share/Megosztás linkre, a videó alatt kiválasztani a megfelelő platformot, majd a popup ablakban jóváhagyni a megosztást. Ez egy egyszerű megosztáshoz képest, amely általában egyetlen mozdulattal elvégezhető, értelmetlen hercehurcának tűnik.

A YouTube szempontjából persze logikus, hiszen nem akarják, hogy a felhasználók más oldalakra vigyék át a megosztásokat – ha tetszik valami a YouTube-on, oszd meg ott, vagy a Google+-on, és ne a Facebookon vagy Twitteren. Gyere a tartalomért közvetlenül hozzánk, és ne máshol keresd a videóinkat.

Ha tehát azt akarjuk, hogy a pre-roll videót megosszák, világos üzenetet kell megfogalmaznunk, egy emlékezetes brandet megjeleníteni – és ehhez egy megjelenített webcím nem mindig elég. El kell érnünk, hogy azoknak egy mérhető hányada, akik végignézik a videót, később is rákeressen arra.

 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása