A videós tartalommal 1,6-szor több eladást generálhatsz

2015/04/27. - írta: KK Viki

Az online kereskedelemben egyre nő a videómegtekintések száma, ami befolyásolja a vásárlók viselkedését is egy új tanulmány szerint. Itt azonban nem a brand reklámozásáról beszélünk, hanem másfajta videós tartalmakról.

Az Invodo Video Conference Benchmarks Report 100 kiskereskedelmi ügyféltől gyűjtött adatokat, látványos eredménnyel: az online vásárlóknak megjelenített online videók 1,6-szor valószínűbbé tették a konverziót. Ez az átlagos értéket jelöli a száz ügyfélnél, a legerősebbek azonban messze jobb eredményeket hoztak ennél, akár 3,3-szoros szorzót is képesek voltak felmutatni.

videomkg.jpg

Az adatok egyértelműen azt mutatják, hogy az on-site videomarketing olyan elem, amely képes a konverziók növelésére. Az elemzésből azonban az is kiderül, hogy a videós tartalmat hogyan kell eredményesen megjeleníteni, a számok pedig azt sugallják, hogy a videókészítés és megjelenítés mikro-megközelítést kíván.

Az olyan videók például, amelyek egy adott oldalon mindenhol megjelennek, 9,6 százalékos átlagos megtekintési aránnyal bírtak, míg a legerősebb versenyzők akár a 17,4 százalékot is elérték.

Ezek a mutatók azonban eltörpülnek a fókuszált tartalom mellett, amelyet egy adott ponton prezentálnak a vásárlóknak.

„Ahogyan az online vásárlók egyre közelebb kerülnek a vásárláshoz, egyre nagyobb arányban tekintik meg a videókat. A termékoldalakon a megtekintések aránya 16,8 százalék volt 2014-ben, ami 75 százalékkal magasabb az on-site átlagnál. Ez azt mutatja, hogy a vásárlók tudják, a videó megtekintése segít majd nekik dönteni a vásárlásról” - olvasható a jelentésben.

Az erős videomarketingnek fontos eleme az is, hogy a felhasználók visszajelzései általában pozitívak voltak. Körülbelül az összes vásárló 80 százaléka értett egyet azzal, ahogyan a kereskedők a videókat elhelyezték weboldalaikon, ami azt mutatja, hogy a videó releváns és hasznos információforrásnak bizonyult a vásárlási folyamat során.

A videók emellett hosszabb vásárlói értékeléseket is szülnek, ami létfontosságú a marketingcsatorna hosszú távú életképességére nézve. 2014-ben a vásárlók több mint kétharmada az általuk lejátszott videók legalább 80 százalékát megtekintette, ami az előző évhez képest 8 százalékos javulást jelent. Ennek oka az lehet, hogy a felhasználók jobban támaszkodnak a videókra, mint információforrásra, illetve az, hogy ezeket a kereskedők hatékonyabban helyezték el oldalaikon. A mutató azonban mindenképpen pozitív trendet és a videó erősödését jelzi, mint marketingeszköz.

A videómegtekintések 62 százaléka még 2014-ben is asztali gépeken történt, a mobilpiac 38 százalékos részesedése azonban megköveteli, hogy a brandek úgy készítsék el videós tartalmaikat, hogy közben a mobilos felhasználókra is gondolnak. A videók nagy népszerűségnek örvendenek az okostelefonokon és tableteken, és ez valószínűleg azután is így lesz, hogy az asztali gépeken megtekintett videók aránya csökkenésnek indul.

A brandeknek ugyanakkor arra is figyelniük kell, hogy információgazdag videós tartalmat hozzanak létre, amelyeket adott termékoldalakkal kapcsolnak össze, hogy kibővítsék videóválasztékukat és kiegészítő értékesítési eszközként használják fel ezt a médiumot, amely segít az online vásárlókat a konverzió felé terelni.

Forrás: www.skyword.com

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása